Documentaire

Naast het boek heb ik meegewerkt aan de documentaire: Het Licht van Tabor, van Jaap Mees en Paul Simons. Hier ben ik één van de vier geïnterviewde en gefilmde personen. Er worden mensen gefilmd die onverwacht geconfronteerd worden met de dood, maar voor mij en velen die hem al gezien hebben gaat deze film over Leven.

“Als mensen kanker krijgen , dan rijzen er vele levensvragen, ongeacht of je gelooft of niet. In het ziekenhuis wordt gewerkt aan genezing, maar wat heeft je ziel nodig?

De titel is deels een verwijzing naar het voormalig Taborhuis in Nijmegen. In deze film worden mensen die kanker hebben gehad geïnterviewd over de invloed van deze ingrijpende ziekte op hun leven. Het gaat vooral over de psychische en spirituele verwerking. Er is bewust gekozen mensen enkele jaren na hun laatste kuur te spreken, omdat ze dan meer afstand genomen hebben en vaak een genuanceerder beeld hebben ontwikkeld. Naast vier ex-kankerpatiënten komen ook een internist, een geestelijk verzorger, een psychologe van het Helen Dowling Instituut en uiteraard William Yang (oprichter Taborhuis, Taborlichtyoga) aan het woord”. (citaat tekst behorend bij film, achterflap)

Zie voor de hele documentaire van 53 minuten:

https://vimeo.com/152330961

Het wachtwoord is freespirit2019.

 

 

 

[:]