Qui suis-je

Qui suis-je

Mijn naam is Yvonne Mekaoui-Jansen (1968). En ik ben geboren en opgegroeid in Dieren. Na mijn middelbare schooltijd in Zutphen heb ik een jaar als au-pair gewerkt in Parijs. Vervolgens heb ik Frans gestudeerd in Nijmegen, Franse- en Nederlandse les gegeven aan volwassenen en me gespecialiseerd in Frans- en Nederlandstalige migrantenliteratuur met als thema identiteitsproblematiek.

Het thema identiteit raakte en interesseerde mij in de loop van de jaren op steeds meer persoonlijke wijze. Zowel via het lezen van boeken en zelfonderzoek maar ook begon ik met zen meditatie in de traditie van Thich Nhat Hanh en volgde ik yogalessen.

In 2005, ik was 36 jaar, schudde borstkanker me ineens echt wakker en ben ik door de confrontatie met de dood opengegaan voor het contact met het eeuwige en onvergankelijke, mijn ziel, de universele ziel, en zo heb ik op het moment in mijn leven dat ik het recht had het meest ongelukkig te zijn, het grootste geluk ervaren. Dat gaf aanleiding mijn ziek–zijn en genezings/helings proces met yoga en meditatie te gaan ondersteunen, en wel via het Taborhuis en het lichaamswerk van William Yang. Ik heb me geopend  voor een heel nieuwe zijnslaag en het heeft me in verbinding gebracht met wie ik in de diepte werkelijk ben. Na alle behandelingen, toen het ‘normale’ dagelijks leven zich weer aandiende voelde ik alleen maar hoe sterk ik verlangde naar een open relatie met deze mij zo verrijkende, wezenlijke, stralende, vreugdevolle en levens gevende bron.

Daarom heb ik vanaf september 2006 tot juni 2009 de driejarige Hatha docentenopleiding bij Ron van der Post in Nijmegen gevolgd, die mij naast de vele wijsheids-kennis en inzichten bracht ook fysiek weer in het lichaam en in goede conditie heeft gebracht.

Sinds 2009 word ik in mijn yoga-, meditatie- en spiritueel proces door Anandajay (The Light of Being) begeleid. Daar volg ik sinds die tijd de Meditatie-Initiatie, sinds 2010 het Intensieve Programma in combinatie met de maandelijkse bijeenkomsten Genegenheid door Inzicht en sinds 2012 de Yoga-Initiatie. Sinds 2015 ben ik geïnitieerd doorgeefster van de Light of Being Yoga.

Op een liefdevolle verzachtende manier spiegelt Anandajay mij en leer ik als voelend mens steeds meer in open verbinding met alle lagen van het leven en in alles wat ik doe aanwezig te zijn.

Zo gaat mijn helingsproces nog steeds voort en heeft mijn leven een nieuwe wending gekregen. Uit dankbaarheid en vanuit een natuurlijke stroom geef ik wie en waar ik nu ben in verschillende bij mij passende (en ook weer met mezelf verbindende) vormen weer aan anderen door.

Van 2007 tot en met 2010 heb ik yogalessen in Milsbeek gegeven. Vanaf september 2010 geef ik hatha yogales in Nijmegen. In samenwerking met William Yang (Taborhuis) en Ytsje Landman geef ik Taborlicht Yoga o.m. voor mensen met kanker. Ik begeleid ook mensen individueel middels yoga en meditatie in de vorm van coaching én speel dwarsfluit.

Yoga -het verlangen te leven in en vanuit open verbinding- is de dragende thuisbasis en ‘drive’ van mijn leven geworden.