Muziek

Musique

 Yvonne-flute-sattva

 PRAKTISCHE INFORMATIE:

– Live Muziek, Yoga en Meditatie: met Sjoerd Ermers (meditatiedocent en pianist) organiseer ik meerder keren per jaar een live muziek, yoga en meditatie avond in Nijmegen. De muziek is geïmproviseerd en geïnspireerd door het moment zelf.

Bij gelegenheden als een huwelijk, verjaardag, uitvaart, receptie, of opening van een expositie kan ik een muzikaal, meditatief of gevoelsopenend- en verbindend moment bieden.

Met andere musici bereid ik graag een repertoire en concert voor, zowel in klassiek- wereldmuziek als in meditatieve/spirituele sfeer.

Flut-piano

INHOUDELIJKE INFORMATIE:

Geboren in een muzikaal gezin, speel ik sinds ik negen jaar ben dwarsfluit, het instrument wat mij als kind al fascineerde. Ik heb les gehad op de muziekschool in Dieren tot mijn 18e en daarna een jaar in Parijs. Dit stond allemaal in het teken van het klassieke repertoire.

Na mijn studententijd ben ik me met wereldmuziek gaan bezighouden, o.m met Afrikaanse muziek, klezmer, tango en latin, en heb ik deel uitgemaakt van een latin-band.

Na een prachtige en inspirerende ontmoeting met Thijs van Leer in 2005, ben ik lessen bij hem gaan volgen en heeft het fluiten voor mij een heel verdiepende en verbindende betekenis gekregen. De fluit is voor mij de ingang naar mijn ziel. Vandaaruit voelt het als een heel direct overbrengen van waar het leven in essentie over gaat, spreekt mijn hart en kan dat in een muzikale communicatie andere harten openen.

Bach (Bachsonates, Partita, de Air) heeft voor mij een nieuwe betekenis gekregen omdat hij alle dimensies en lagen van het leven kent en tastbaar in muziek weergeeft. Ook improvisatie: het laten ontstaan en vrij laten stromen van dat wat geboren wordt als ik me daarvoor open.

In mei 2010 en december 2011 hebben ‘De3-Musketiersorganiseert’ twee concerten/exposities georganiseerd, waar ik met begeleiding van verschillende musici een breed repertoire ter gehore heb gebracht. Het waren stralende, hartverwarmende en verbindende middagen.

Op 24 augustus 2014 hebben Sjoerd en ik een recital gegeven in het Bartholomeuskerkje te Beek-Ubbergen. Zie de foto hierboven.