Muziek

Muziek

 Yvonne-flute-sattva

 “Music comes closest to meditation. Music is a way towards meditation and the most beautiful way. Meditation is the art of hearing the soundless sound, the art of hearing the music of silence – what the Zen people call the sound of one hand clapping. When you are utterly silent, not a single thought passes your mind, there is not even an ripple of any feeling in your hart. Then you start, for the first time, hearing the silence. Silence has a music of its own – it is tremendously alive. In fact, notting is more alive then silence.

Music helps you from the outside to fall in tune with the inner.”    -Osho-

PRAKTISCHE INFORMATIE:

– Bij workshops en yogalessen: speel ik fluit (solo) als het passend is.

Bij gelegenheden als een huwelijk, verjaardag, uitvaart, receptie, of opening van een expositie kan ik een muzikaal, meditatief of gevoelsopenend- en verbindend moment bieden.

Met andere musici bereid ik graag een repertoire en concert voor, zowel in klassiek- wereldmuziek, modern, als in meditatieve/spirituele sfeer:

*Samen met talentvol pianiste Mirjam van den Bos, zie voor optredens onder Agenda

22 april 2017, Brebl

* Bij VESPA, bestaande uit zanger Guido Matthee, pianist/accordeonist Wim Gerrits, gitarist Giel van Hinsberg, basgitarist Rod Atoon en fluitiste/klein percussie Yvonne Mekaoui:

VESPA zelf  speelt muziek die recht uit het hart komt. Veel van de muzikale keuzes zijn gebaseerd op Franse en Belgische chansons. VESPA speelt echter ook Nederlandstalige en Engelstalige liedjes die in sfeer vergelijkbaar zijn met chansons. Naast een aantal klassiekers richt VESPA zich vooral op de onbekende of al lang vergeten pareltjes in dit speelveld. Zij spelen deze pareltjes  ‘live’ alsof ze ze net  zelf geschreven hebben. Chansons van Brel, Stromae,  Pagny, Trenet,  Montant, Aufray in de uitvoering van VESPA doen uw hart weer sneller kloppen.

* 24 augustus 2014, Bartholomeuskerkje te Beek-Ubbergen met Sjoerd Ermers:

Flut-piano

 

INHOUDELIJKE INFORMATIE:

Geboren in een muzikaal gezin, speel ik sinds ik negen jaar ben dwarsfluit, het instrument wat mij als kind al fascineerde. Ik heb les gehad op de muziekschool in Dieren tot mijn 18e en daarna een jaar in Parijs. Dit stond allemaal in het teken van het klassieke repertoire.

Na mijn studententijd ben ik me met wereldmuziek gaan bezighouden, o.m met Afrikaanse muziek, klezmer, tango en latin.

Na een prachtige en inspirerende ontmoeting met Thijs van Leer in 2005, ben ik lessen bij hem gaan volgen en heeft het fluiten voor mij een heel verdiepende en verbindende betekenis gekregen. De fluit is voor mij de ingang naar mijn ziel. Vandaaruit voelt het als een heel direct overbrengen van waar het leven in essentie over gaat, spreekt mijn hart en kan dat in een muzikale communicatie andere harten openen.

Bach (Bachsonates, Partita, de Air) heeft voor mij een nieuwe betekenis gekregen omdat hij alle dimensies en lagen van het leven kent en tastbaar in muziek weergeeft. Ook improvisatie: het laten ontstaan en vrij laten stromen van dat wat geboren wordt als ik me daarvoor open.

In mei 2010 en december 2011 hebben ‘De3-Musketiersorganiseert’ twee concerten/exposities georganiseerd, waar ik met begeleiding van verschillende musici een breed repertoire ter gehore heb gebracht. Het waren stralende, hartverwarmende en verbindende middagen.

Op 24 augustus 2014 hebben Sjoerd en ik een recital gegeven in het Bartholomeuskerkje te Beek-Ubbergen. Zie de foto hierboven. Wij hebben ook meerdere keren goed bezochte samen Live Muziek-Yoga-Meditatie avonden gegeven.

Op 2 april 2017 heb ik met Vespa als gast-fluitiste opgetreden in Brebl, Nijmegen, en sinds mei maak ik deel uit van deze groep.

Op 22 april 2017 heb ik met pianiste Mirjam van den Bos opgetreden tijdens haar cd presentatie, ook in Brebl, zie de opname hiervan, ook hierboven.

Tevens wijd ik me aan het meer samen laten komen van yoga en fluit. De fluit, zoals Krishna hem bespeelde, laat de klank, de trilling van de ziel vanuit het innerlijk naar buiten stromen en in liefdevolle, verzachtende en openende verbinding met de ander en de wereld komen.